Tutorial: Gezichtsmassage om thuis te doen

Tutorial: Gezichtsmassage om thuis te doen

Tutorial: gezichtsmassages om thuis te doen

Onze schoonheidsspecialisten van Maria Galland Paris delen hun favoriete en meest doeltreffende gezichtsyoga-oefeningen die u thuis kunt doen.

 

Revitaliseer het gezicht met gezichtsyoga

Door je verzorgingsproducten met zachte opwaartse bewegingen aan te brengen, stimuleer je de bloedsomloop en verwijder je eventueel vastgehouden vocht. Gebruik ook opwaartse V-bewegingen in de hals, want dit versterkt de onderste gezichtscontouren. Herhaal de beweging vijf tot tien keer.

Frons lijn oefeningen

Met lichte druk glijdt je met je vingers over de fronsrimpels en wenkbrauwen. Zachte effleurages over het voorhoofd verlichten de spanning en voorkomen de vorming van (frons)lijntjes, terwijl tegelijkertijd het gebied rond de ogen wordt ontspannen. Herhaal dit drie tot vijf keer.

Massage om de oogcontour te versterken

Gebruik je ringvinger om de tere huid rond de ogen te masseren. Begin onder de wenkbrauw bij de brug van de neus en klop zachtjes van de binnenkant naar de top van de wenkbrauw. Herhaal de beweging onder het oog over het jukbeen naar de slaap. Voer deze massage drie keer uit.

Gezichtsyoga om neus-lippenplooien glad te strijken

Oefen met je wijs- en middelvinger zachte druk uit op de nasolabiale plooien en strijk zachtjes langs de lijnen. Hierdoor worden rimpels rond de neus en mond gladgestreken. Je kunt zelf bepalen hoeveel druk geschikt is voor deze massage. Herhaal de oefening vijf tot tien keer.

Gezichtsyoga om de huid te liften

Bij gezichtsmassages, maar ook bij lichaamsmassages, moet je altijd in een opwaartse beweging werken om de huid te liften. Idealiter worden deze oefeningen vijf tot tien keer herhaald. Maar luister altijd naar je lichaam en beslis wat voor jou goed voelt.