Oefeningen voor stralende ogen

Oefeningen voor stralende ogen

Gelaatstraining is een natuurlijk middel om je gezicht fit te houden. Zoals je aan sport doet om je lichaam in goede conditie te houden zijn er ook tal van mogelijkheden om je gezichtspieren te verstevigen. Wanneer je consequent oefent laten resultaten niet lang op zich wachten. De toename van spierkracht heeft een liftend effect op je gezicht.

En omdat de bloed en lymfecirculatie verbeteren, worden gifstoffen sneller afgevoerd en gaat je teint er frisser en stralender uitzien..

aandacht voor de ogen.

De volgende oefeningen versterken de oogkringspieren die zich rondom elk oog bevinden. De spieren worden op verschillende plekken aan het werk gezet. De bloed en lymfeomloop krijgen een stimulans, daarom zijn deze oefeningen een ideale ochtendgymnastiek voor oogleden die de neiging hebben om ’s nachts op te zwellen.

Oogkringspieren- onderste oogleden.

Deze oefening is gericht op de vervaging van lijntjes en wallen onder de ogen.

Plaats je vingertoppen naast elkaar, ongeveer een centimeter onder de ogen. De vingertoppen rusten op de onderste rand van de oogkassen.

Probeer je onderste oogleden opwaarts te bewegen. oefen met je vingers zachte druk uit om de beweging van de ondertse oogleden te verhinderen.

Concentreer je op je onderoogleden, het is niet de bedoeling dat je je ogen probeert samen te knijpen, trek je huid ook niet naar beneden, en voor alle oefeningen telt, houd de overige gelaatspieren ontspannen. Wanneer je merkt dat tijdens de uitvoering kraaienpootjes worden geaccentueerd, span je spieren dan wat minder hard aan.

Oogkringspieren – buitenkant

Kraaienpootjes kun je tegengaan met de volgende oefening.

Plaats je wijsvingers van beide handen verticaal naast je buitenste ooghoeken.

Probeer je ogen samen te knijpen, met je vingers oefen je druk uit om de huid op haar plaats te houden. Wanneer je de contractie niet duidelijk voelt kun je je vingers wat dichter bij de ooghoeken plaatsen.

Oogkringspieren- bovenste oogleden.

Deze oefening verhindert het wegzakken van de bovenste oogleden.

Sluit je ogen, plaats de toppen van je wijsvingers op het midden van je bovenste oogleden.

Probeer je ogen te openen. oefen met je vingers een subtiele druk uit om het openen van je ogen te verhinderen.

Denk eraan dat je voorhoofd ontspannen moet blijven. concenreer je op de oefening.

Oogkringspieren – bovenste oogleden.

Verstevig je bovenste oogleden met de volgende oefening.

Sluit je ogen. Plaats je wijsvingers op het midden van je bovenste oogleden. Open nu je ogen, je wijsvingers bliven liggen en volgen de beweging. Je voelt nu de bovenrand van je oogkassen.

Probeer je ogen te sluiten door je bovenste oogleden naar beneden te bewegen. Hou met je wijsvingers de huid van je bovenste oogleden tegen de oogkas . Op die manier verhinder je het sluiten van je ogen.

Duw je wenkbrauwen niet naar boven want dat veroorzaakt rimpels in het voorhoofd.

Vergeet niet om jouw favoriete oog crème te gebruiken!

De huid rondom de ogen is heel anders dan de huid op je wangen, voorhoofd en kin. En heeft ook een andere verzorging nodig dan je gezichtshuid. De samenstelling van een gezichtscrème is veel intensiever dan een oog crème. Omdat de huid zó verschillend is vereist het andere ingrediënten.

In een goede oogverzorging zitten kalmerende en voedende eigenschappen die de dunne, kwetsbare huid met minimaal talg verzorgen en beschermen. Er zijn verschillende crèmes met een specifieke werking. Waar de ene crème op hydratatie werkt, kan een andere weer beter werken tegen kringen en wallen. In sommige gevallen worden twee crèmes geadviseerd, `s ochtends beschermend en tijdens de nacht herstellend en voedend.

oogbehandeling, Maria Galland.

Een behandeling gewijd aan de gevoelige huid rond de ogen om tekenen van veroudering en vermoeidheid te verminderen. Uitzonderlijk bewezen resultaten dankzij 100 % manuele lymfedrainage.

Na de eerste behandeling :

De oogcontour ziet er zichtbaar gladder uit

Tekenen van vermoeidheid lijken zichtbaar verminderd

De behandeling heeft een zichtbaar liftend effect

45 minuten

Ook beschikbaar als optie van 15 minuten als aanvulling op een gelaatsverzorging

Oogmodelage