Lymfedrainage

Activeer het lymfestelsel

Manuele Lymfedrainage is een zachte massagevorm die het lymfestelsel stimuleert om vocht en afvalstoffen af te voeren. Het versterkt je afweersysteem en is stressverlagend. Deze massage is erg effectief bij acne, rosacea,  een onrustige huid en stress. Lymfedrainage in het gezicht wordt ingezet om overtollig lymfevocht af te voeren bijvoorbeeld na een ooglidcorrectie, om roodheid te verminderen of om spanning kwijt te raken.

Gun jezelf de rust en geef je lichaam  ruimte om te herstellen.

Door het steeds herhalen en de lichte aanraking werkt lymfedrainage  diep rustgevend.  Zelfs de mensen die niet makkelijk kunnen relaxen bij een normale massage, zullen bij deze techniek een diepere ontspanning ervaren. Dat komt omdat er gewerkt wordt op het parasympatische zenuwstelsel, wat is gericht op rust en herstel van je lichaam. Je hartslag wordt geremd, je ademhaling wordt rustiger en je bloeddruk gaat naar beneden. Door de verbeterde afvoer van vocht en afvalstoffen verbetert je hele afweersysteem.

De huid wordt rustiger, en is beter bestand tegen veroudering door stress.

De lymfedrainage kan als onderdeel van alle skinimprovement behandelingen worden ingezet. Of in voordelig kuurverband.

Lymfedrainage Raamsdonksveer

Goed om te weten

Door de zachte schuivende pompende beweging wordt de stroming van lymfe versterkt, waardoor afvalstoffen en vocht beter worden afgevoerd. Omdat vervuilde lymfe wordt afgevoerd komt er plaats voor schone lymfe, hierdoor zal de celstofwisseling verbeteren. dit maakt lymfedrainage een perfecte techniek voor huidverbetering