Voordelen van gezichtsmassage

Voordelen van gezichtsmassage

Maak van jouw huidverzorginsroutine een heerlijk selfcare welness moment.

Veel te zelden kiezen we bewust voor rustige momenten voor schoonheid – momenten waarop we onszelf verwennen met een uitgebreide verzorgingsroutine, waarbij we de huid diep reinigen en vervolgens voeden met de juiste producten en massages. Toch is onze huid ons altijd dankbaar als we haar af en toe een speciale behandeling geven. Dat kan bijvoorbeeld een revitaliserende peeling zijn, met bewuste, ronddraaiende bewegingen, of misschien een serum dat de voedende eigenschappen van een crème versterkt.

Wat voor effect hebben gezichtsmassages op onze huid?

Crèmes en serums hebben niet alleen hydraterende eigenschappen en hoogwaardige ingrediënten, maar een regelmatige massage van het gezicht vermindert ook stress en heeft een positieve invloed op de huidtextuur. De kracht van aanraking speelt een essentiële rol in de filosofie van Maria Galland Paris: het maakt al sinds de oprichting van het merk deel uit van onze benadering van huidverzorging. Elke van onze signatuurbehandelingen combineert een gepersonaliseerde huidverzorging met een speciale massagetechniek.

Wat gebeurt er tijdens een gezichtsmassage?

Gerichte gezichtsmassages en oefeningen stimuleren op natuurlijke wijze de spieren, de huid, het lymfestelsel en het bindweefsel van het gezicht – en zijn essentieel voor het verkrijgen van een stralende glow. Enerzijds wordt de huid door massage verwarmd. Dit verbetert de bloedcirculatie en activeert de natuurlijke functies van de huid – wat op zijn beurt een verstevigend, reinigend en verzachtend effect heeft. Een zachte gezichtsmassage laat ook spanningen los, waardoor het gezicht er merkbaar meer ontspannen uitziet. Bovendien hebben de strijkende bewegingen en de gestimuleerde bloedsomloop een licht exfoliërend effect, omdat ze dode huidcellen verwijderen en een rozige, jeugdige huid onthullen. De lymfestroom wordt ook gestimuleerd, wat helpt om stuwing en vocht te verwijderen.

Is een gezichtsmassage goed voor rimpels?

Ja. Regelmatige gezichtsmassages zijn een geweldig anti-aging alternatief voor een facelift. Dit is niet alleen onze eigen ervaring, maar is ook wetenschappelijk bewezen. Een recente studie van de Northwestern University in de Verenigde Staten toonde aan dat dagelijkse gezichtsmassages de huid en het weefsel al na acht weken effectief verjongen.

Wat zijn de tools die nodig zijn voor een gezichtsmassage?

Helemaal geen. Hoewel er tegenwoordig allerlei massage-apparaten voor het gezicht verkrijgbaar zijn – zoals rollers en stenen van jade, rozenkwarts en roestvrij staal – zijn onze eigen handen nog steeds het beste gereedschap voor deze klus. Door de vele receptoren op onze handpalmen en vingertoppen zijn ze extreem gevoelig voor aanraking, waardoor druk en vorm individueel kunnen worden aangepast aan je eigen huid, bindweefsel en spieren.

Hoe vaak moet je je gezicht masseren?

Idealiter, elke dag. Probeer ’s morgens of ’s avonds een gezichtsmassage in je huidverzorgingsritueel op te nemen. Vooral ’s avonds is het perfecte moment voor een anti-aging massage. Het helpt de roodheid van het gezicht te verminderen en om de huidverzorgingsproducten maximaal te laten werken terwijl je slaapt. Het is immers ’s nachts dat onze huid zich regenereert. Een ander gunstig neveneffect van een massage van het gezicht ’s avonds is dat het je helpt ontspannen. Dit heeft een positieve invloed op je slaap, waardoor je huid er ’s morgens nog stralender uitziet.

Welke producten bereiden de huid het best voor op gezichtsyoga?

Was altijd je handen, reinig je gezicht en behandel de huid met een olie of crème voordat je een gezichtsmassage uitvoert. Zo glijden je vingers gemakkelijker over de te masseren zones en dringen de producten dieper in de huid. Voor het beste resultaat brengt je de crèmes, serums en oliën in een “V”-vorm aan – d.w.z. in een opwaartse beweging vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe. Enkele ogenblikken later zul je merken dat de huid er voller en roziger uitziet en dat de spieren meer ontspannen zijn – net als jij.

 

tutorial