Van ontspannen wordt je mooier

Van ontspannen wordt je mooier
Maak van je skincare routine een heerlijk ontspannen moment.

Ontspannen is goed voor jezelf en voor je huid. Er gebeurt een hoop met je huid als je niet ontspannen bent, (daarover een volgende keer meer) Er zijn tal van mogelijkheden die helpen om meer te ontspannen. Ik geef jullie de volgende tips mee om van jouw dagelijkse skincare routine een heerlijk ontspannen moment te maken.

Zie het als een kans om pauze te nemen.

Voor velen kan een huidverzorgingsroutine – of het nu gaat om drie of tien stappen – de dagelijkse stress verminderen. Geef jezelf dus de tijd en ruimte om elke dag een paar minuten aan jezelf te besteden. Het is een kans om pauze te nemen! Bovendien is het laagdrempelig, omdat het reinigen en opmaken van je gezicht vaak al een onderdeel is van je dag.

Hoe maak je van skincare ook selfcare?

Reinig je gezicht 60 seconden Door je gezicht 60 seconden te reinigen, kunnen de ingrediënten echt werken. Het volgen van de 60-seconde-regel helpt jezelf ook om even op een lager pitje te leven en stress van je af te laten glijden. Neem rustig de tijd en geniet van de texturen en geuren van jouw product. Zelf masseer ik mijn reiniging met zachte opwaartse strijkingen. ( zie de massage tutorial op mijn blogpagina op de website)

Maak van huidverzorging een ontspannende oefening voor je welzijn.

Misschien houd je van stilte, maar je kunt er ook voor kiezen om een ontspannend muziekje op te zetten of tegelijkertijd een meditatie-oefening te doen. Verzorg je jouw huid, doe dan eens de lichten uit. Dat maakt van huidverzorging een ontspannende oefening voor je welzijn. Je bent even niet bezig met je spiegelbeeld, maar met de kalmerende handelingen.

Maak er een ritueel van.

of je nu zachtjes de huid rondom je ogen masseert of je dagcrème op je gezicht smeert. Doe elke dag hetzelfde. Door er een vaste routine van te maken, weet je wat je kunt verwachten en dat kan stress verminderen. Bovendien kan het een geruststellend ritueel zijn om dagelijks je gezicht te wassen, te hydrateren en make-up aan te brengen in alle rust.

Je bent het waard

Doe het aan het begin en eind van de dag, zodat je ontspannen de dag begint en aan het eind van de dag de hectiek van je af kunt deppen, wassen en masseren

 

Van ontspannen word je mooier