Onze tips voor een mooie, gezonde huid.

Maskers hebben in vergelijking tot crèmes een hoger percentage aan actieve werkstoffen, vitaminen en voedingsstoffen. Ze creëren een barrière op de huid waardoor de werkstoffen in het masker beter worden opgenomen.

Dit houdt in dat je sneller het gewenste resultaat krijgt in het aanpakken van je huidproblemen. đź‘Š

Gezichtsmaskers hebben het vermogen om snel je huid te hydrateren, de huidstructuur te verbeteren en huidproblemen snel aan te pakken.

Soorten gezichtsmaskers

Crème maskers

Crème maskers hebben een romige volle textuur  Vaak zijn dit soort maskers geschikt voor de droge en/of vochtarme huid. Een crème masker droogt niet altijd in op de huid. Na gebruik van een crème masker ziet de huid er direct glanzend en gehydrateerd uit.

Gel maskers

Geleimaskers hebben een een samentrekkende,  vochtherstellende werking vandaar dat je een geleimasker goed kan gebruiken als je een vochtarme huid hebt, Gel maskers hebben meestal een verkoelend effect op de huid en zijn daarom fijn in te zetten bij irritatie vochtwallen of  zonnebrand. Tip: bewaar je masker in de koelkast

Exfoliërende maskers

Deze masker zorgen ervoor dat de dode huidcellen worden opgelost. en stimuleren tevens de celvernieuwing en zorgen dat andere producten beter worden opgenomen. Het resultaat is een heerlijk frisse, gladde en zachte huid met een prachtige glow. 

Sheet maskers

Een sheet-masker word verpakt in een sachet waarin ze zijn doordrenkt met een serum. Dit serum wordt opgenomen door de huid wanneer het sheetmasker op het gezicht zit. Het materiaal van deze maskers  variëren van katoen tot biocellulose.Sheetmaskers zijn makkelijk in gebruik en eenmalig en hygiènisch   te gebruiken. 

Klei maskers

Een klei masker word gemaakt op basis van kleisoorten en/of houtskool. Dit type masker heeft een absorberend effect op de huid, waardoor ze geschikt zijn voor de vette en onzuivere huidtypes.

Instituutmaskers

Wanneer jij kiest voor een behandeling in een schoonheidsalon mag je ervan uitgaan dat de schoonheidsspecialiste kiest voor maskers met hogere concentraties werkstoffen en deze heel specifiek kiest voor jouw huidbehoefte, daarnaast kun je in een salon maskers ontvangen die niet voor thuidgebruik geschikt zijn en een speciale salon beleving bieden zoals bv  hydrojelly, alginaat, carboxy, en modelage technieken 

Mosaic modeling method
Hoe lang laat je een masker zitten?

Afhankelijk van het soort masker dat je gebruikt, laat je het masker ongeveer 10 minuten op de huid zitten. De huid heeft na deze tijd al de werkstoffen in het masker opgenomen. Het is dus overbodig om een masker een langere tijd op de huid te laten. Gun jezelf ook even een ontspannngsmoment! Tegenwoordig zijn er veel maskers die je de hele nacht kunt laten werken, deze gebruik je 1 keer per week ipv je nachtcreme..

Gebruik een concentraat onder een gezichtsmasker.

Deze hebben een verhoogd percentage aan één actieve werkstof en hiermee kan je nog sneller en effectiever je huidprobleem aanpakken. Masseer het concentraat in op de huid voordat je het gezichtsmasker aanbrengt.

Kortingscode maskers:

Met code BLOGLEZER-MASKER ontvang jij 10% korting op alle maskers bij W-Skincare.

de code is geldig tm 01-08-2024

 

 

Ontdek de 'don'ts' om te vermijden voor een gezonde glow:

1. Micellair Water zonder Afspoelen 

· Don't: Vertrouw op micellair water zonder het af te spoelen met water.

· Waarom? Micellen kunnen op de huid blijven en irriteren zonder een grondige spoeling.

2. Alkalische Zeep Ramp 

· Don't: Gebruik klassieke zeep met een hoge alkalische pH-waarde.

· Waarom? Een verhoogde pH-waarde verstoort de huid en versnelt het verouderingsproces.

3. Reinigen met Alleen Water - Een Misvatting 

· Don't: Denk dat alleen water voldoende is om je huid te reinigen.

· Waarom? Vergelijk het met het schoonmaken van potten zonder zeep; water alleen volstaat niet. Net zoals in de douche: zonder reinigingsproduct blijven onzuiverheden ook op je huid achter.

4. Doekjes als Hoofdreiniger 

· Don't: Vertrouw volledig op reinigingsdoekjes voor je dagelijkse reiniging.

· Waarom? Doekjes verwijderen oppervlakkig vuil maar kunnen irriterende ingrediënten bevatten en je huid gevoelig maken.

5. Make-uploos Betekent Niet Reinigingsvrij 

· Don't: Overslaan van reiniging omdat je geen make-up draagt.

· Waarom? Aangepaste reinigingsproducten verwijderen overtollig talg, vervuiling en zweet, waardoor je huidkwaliteit blijft.

6. Enkel Lotion in de Ochtend 

· Don't: Vertrouw alleen op lotion in de ochtend voor je huidverzorging.

· Waarom? Een lotion brengt de pH in balans, maar een specifiek reinigingsproduct verwijdert dieperliggende onzuiverheden.

Vermijd deze 'don'ts' en werk aan een stralende huid met een complete, doordachte verzorgingsroutine! 

 

Maak van je skincare routine een heerlijk ontspannen moment.

Ontspannen is goed voor jezelf en voor je huid. Er gebeurt een hoop met je huid als je niet ontspannen bent, (daarover een volgende keer meer) Er zijn tal van mogelijkheden die helpen om meer te ontspannen. Ik geef jullie de volgende tips mee om van jouw dagelijkse skincare routine een heerlijk ontspannen moment te maken.

Zie het als een kans om pauze te nemen.

Voor velen kan een huidverzorgingsroutine – of het nu gaat om drie of tien stappen – de dagelijkse stress verminderen. Geef jezelf dus de tijd en ruimte om elke dag een paar minuten aan jezelf te besteden. Het is een kans om pauze te nemen! Bovendien is het laagdrempelig, omdat het reinigen en opmaken van je gezicht vaak al een onderdeel is van je dag.

Hoe maak je van skincare ook selfcare?

Reinig je gezicht 60 seconden Door je gezicht 60 seconden te reinigen, kunnen de ingrediënten echt werken. Het volgen van de 60-seconde-regel helpt jezelf ook om even op een lager pitje te leven en stress van je af te laten glijden. Neem rustig de tijd en geniet van de texturen en geuren van jouw product. Zelf masseer ik mijn reiniging met zachte opwaartse strijkingen. ( zie de massage tutorial op mijn blogpagina op de website)

Maak van huidverzorging een ontspannende oefening voor je welzijn.

Misschien houd je van stilte, maar je kunt er ook voor kiezen om een ontspannend muziekje op te zetten of tegelijkertijd een meditatie-oefening te doen. Doe het licht uit als je je huid verzorgt Verzorg je jouw huid, doe dan eens de lichten uit. Dat maakt van huidverzorging een ontspannende oefening voor je welzijn. Je bent even niet bezig met je spiegelbeeld, maar met de kalmerende handelingen.

Maak er een ritueel van.

of je nu zachtjes de huid rondom je ogen masseert of je dagcrème op je gezicht smeert. Doe elke dag hetzelfde Door er een vaste routine van te maken, weet je wat je kunt verwachten en dat kan stress verminderen. Bovendien kan het een geruststellend ritueel zijn om dagelijks je gezicht te wassen, te hydrateren en make-up aan te brengen in alle rust.

Je bent het waard

Doe het aan het begin en eind van de dag, zodat je ontspannen de dag begint en aan het eind van de dag de hectiek van je af kunt deppen, wassen en masseren

 

Van ontspannen word je mooier