Blogs

Waarom zou je sapjes met antioxidanten drinken?

De belangrijkste reden om te zorgen dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt, is dat deze vrije radicalen in je lichaam afvangen.

Als er op bepaalde plekken teveel vrije radicalen aanwezig zijn, kunnen ze schade toebrengen aan je cellen en weefsels. Antioxidanten zijn gezond omdat ze helpen schade aan cellen en weefsels te voorkomen. doordat ze  deze vrije radicalen dus bestrijden. Op deze manier dragen ze onder andere bij aan de bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en uv-straling. Zorgen dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt is dus een goede manier om je cellen en weefsels te helpen om gezond te blijven.

Wat doen antioxidanten voor je huid?

Ook in de weefsels van je huid kunnen antioxidanten bescherming bieden tegen vrije radicalen. Deze kunnen onder andere ontstaan als gevolg van luchtvervuiling en uv-straling. Een dieet met voldoende antioxidanten is dus een goede manier om de gezonde cellen en weefsels in je huid van binnenuit te verzorgen en beschermen.

Welke antioxidanten vind je in welke groenten en vruchten?

  • Vitamine C komt van nature voor in bijvoorbeeld broccoli, spruitjes, bloemkool, citrusvruchten, bieten, bloemkool, kiwi, aardbeien, zoete aardappel, tomaten en paprika.                                                                                                                                                                      
  • Vitamine E vind je in avocado, (snij)bieten, rapen, rode pepers en spinazie (in gekookte vorm).
  • Vitamine B1, seleen, zink, koper en mangaan vind je veel in granen, zaden, noten, peulvruchten en dierlijke producten zoals vis en schaaldieren, (rund)vlees, kip, bruine rijst, pompoenpitten, sesamzaad, kikkererwten en linzen. 

Wil je wel profiteren van de gezondheidsvoordelen van sapjes met antioxidanten, maar heb je geen tijd om ze zelf te maken? Bestel ze dan net als ik makkelijk en snel bij Sapje.  Antioxidantenbommetjes vind je terug in: Gembershot, Antioxidant shotje,en Ron’s sapje. 

Met deze sapjes, shotjes en smoothies krijg je toch een heel scala aan antioxidanten binnen. Omdat de sapjes en soepjes meteen na bereiding worden ingevroren, blijven deze op een natuurlijke manier behouden. Het enige wat jij hoeft te doen, is ze te ontdooien en op te drinken. Probeer het nu!

bestel hier jouw sapje

check ook zeker FRESH wortelsap. Een super lekker sapje gemaakt van wortel,venkel,appel,grapefruit,munt,salie,gember,kaneel

Wortelsap is ontzettend goed voor je huid. Dit komt door de hoeveelheid Retinol in de wortels. Retinol is onder andere goed voor het herstellend vermogen van je huid en de verzorging van binnenuit. Door op regelmatige basis deze stof binnen te krijgen, zul je zien dat een gezonde huid op een natuurlijke manier in stand gehouden wordt,

Maak van je skincare routine een heerlijk ontspannen moment.

Ontspannen is goed voor jezelf en voor je huid. Er gebeurt een hoop met je huid als je niet ontspannen bent, (daarover een volgende keer meer) Er zijn tal van mogelijkheden die helpen om meer te ontspannen. Ik geef jullie de volgende tips mee om van jouw dagelijkse skincare routine een heerlijk ontspannen moment te maken.

Zie het als een kans om pauze te nemen.

Voor velen kan een huidverzorgingsroutine – of het nu gaat om drie of tien stappen – de dagelijkse stress verminderen. Geef jezelf dus de tijd en ruimte om elke dag een paar minuten aan jezelf te besteden. Het is een kans om pauze te nemen! Bovendien is het laagdrempelig, omdat het reinigen en opmaken van je gezicht vaak al een onderdeel is van je dag.

Hoe maak je van skincare ook selfcare?

Reinig je gezicht 60 seconden Door je gezicht 60 seconden te reinigen, kunnen de ingrediënten echt werken. Het volgen van de 60-seconde-regel helpt jezelf ook om even op een lager pitje te leven en stress van je af te laten glijden. Neem rustig de tijd en geniet van de texturen en geuren van jouw product. Zelf masseer ik mijn reiniging met zachte opwaartse strijkingen. ( zie de massage tutorial op mijn blogpagina op de website)

Maak van huidverzorging een ontspannende oefening voor je welzijn.

Misschien houd je van stilte, maar je kunt er ook voor kiezen om een ontspannend muziekje op te zetten of tegelijkertijd een meditatie-oefening te doen. Doe het licht uit als je je huid verzorgt Verzorg je jouw huid, doe dan eens de lichten uit. Dat maakt van huidverzorging een ontspannende oefening voor je welzijn. Je bent even niet bezig met je spiegelbeeld, maar met de kalmerende handelingen.

Maak er een ritueel van.

of je nu zachtjes de huid rondom je ogen masseert of je dagcrème op je gezicht smeert. Doe elke dag hetzelfde Door er een vaste routine van te maken, weet je wat je kunt verwachten en dat kan stress verminderen. Bovendien kan het een geruststellend ritueel zijn om dagelijks je gezicht te wassen, te hydrateren en make-up aan te brengen in alle rust.

Je bent het waard

Doe het aan het begin en eind van de dag, zodat je ontspannen de dag begint en aan het eind van de dag de hectiek van je af kunt deppen, wassen en masseren

Waarom dit mijn nummer 1 behandeling is..

23 jaar geleden slaagde ik voor de opleiding schoonheidsspecialiste en starte ik mijn eerste baan in een mooie schoonheidssalon in breda. Hier mocht ik gaan werken met Maria Galland. Om hiermee te mogen werken mocht ik 5 dagen naar brussel om de producten, de filosofie en de behandelingen te trainen. Wat een super ervaring, ik denk hier nu nog steeds met veel plezier aan terug.

In Brussel maakte ik dus voor het eerst kennis met Méthode Mosaïque Modelante. Wat een beleving...

Dit bied zoveel meer dan een klasieke gezichtsbehandeling. 

Ik was als jong meisje al helemaal onder de indruk van de heerlijke producten van het merk, die geuren en texturen, Waar overigens voor mij nu nog steeds geen enkel merk aan kan tippen, maar dat ter zijde.

Een modelage behandeling word helemaal afgestemd op ieder stukje huid afzonderlijk. de behandeling is echt bedoeld om jouw huid te activeren en specifieke problemen op te lossen. Maar terwijl jij die huidtransformatie ondergaat word je helemaal in de watten gelegd. Ik Ken geen enkele huidverbeterende behandeling die zo fijn is om te ondergaan dan deze.

Zalige producten, heerlijke massages en dan het thermische masker...

dat masker bevat  slechts 6 ingrediënten, zonder parfum en kleurstoffen. en word over een dikke laag creme die is afgestemd op jouw huid aangebracht. met speciale modelerende technieken, weer een massage dus, het masker vormt een comfortabele cocon, voor een unieke ervaring van ontspanning. en terwijl deze langzaam opwarmd kan jouw huid de werkstoffen opnemen voor een langdurig effect.

een mooi aanbod voor jou..

 

Uiterlijke verzorging bij kanker 

Uiterlijke verzorging bij kanker is veel belangrijker dan het lijkt. Positieve aandacht voor je lijf geeft vernieuwd zelfvertrouwen en nieuwe energie. Als je er goed uitziet, voel je jezelf ook beter! Daarom organiseert Look Good Feel Better in de maand februari 2023 voor de zevende keer de landelijke actie ‘Geef een Glimlach Cadeau’.

Vanaf Wereldkankerdag, 4 februari, geven schoonheidsspecialisten door het hele land gratis ontspanningsmomenten aan mensen met kanker. 
Deze actie duurt de hele maand februari.

Geef een glimlach cadeau

Ik doe  graag mee met de actie van Look Good Feel Better: “ het uitgangspunt van mijn behandelingen is dat iedereen kan stralen, iedereen kan er op elke leeftijd mooi uitzien. 

Mensen met kanker worden vaak onzeker door de uiterlijke veranderingen als gevolg van de behandelingen. Daar ben ik me van bewust, ook het ziek zijn en je niet goed voelen kan zijn weerslag hebben op je uitstraling  Soms zijn een paar tips al genoeg om je weer te laten stralen. Het mooie van dit ontspanningsmoment, is dat het direct helpt om even lekker op te laden, even niks, jezelf in de watten laten leggen.  

Dat is precies waarom ik graag meedoe met ‘Geef een glimlach cadeau’.”

W-Skincare geeft ontspanningsmomenten cadeau


In de maand februari geeft W-Skincare Raamsdonksveer 5 mensen met kanker een gratis ontspanningsmoment. Aanmelden voor deze actie kan eenvoudig via de actiewebsite  www.geefeenglimlachcadeau.nl  Ken jij iemand met kanker? Attendeer hem/haar dan op deze actie en geef een glimlach cadeau!

Gelaatstraining is een natuurlijk middel om je gezicht fit te houden. Zoals je aan sport doet om je lichaam in goede conditie te houden zijn er ook tal van mogelijkheden om je gezichtspieren te verstevigen. Wanneer je consequent oefent laten resultaten niet lang op zich wachten. De toename van spierkracht heeft een liftend effect op je gezicht.

En omdat de bloed en lymfecirculatie verbeteren, worden gifstoffen sneller afgevoerd en gaat je teint er frisser en stralender uitzien..

aandacht voor de ogen.

De volgende oefeningen versterken de oogkringspieren die zich rondom elk oog bevinden. De spieren worden op verschillende plekken aan het werk gezet. De bloed en lymfeomloop krijgen een stimulans, daarom zijn deze oefeningen een ideale ochtendgymnastiek voor oogleden die de neiging hebben om ’s nachts op te zwellen.

Oogkringspieren- onderste oogleden.

Deze oefening is gericht op de vervaging van lijntjes en wallen onder de ogen.

Plaats je vingertoppen naast elkaar, ongeveer een centimeter onder de ogen. De vingertoppen rusten op de onderste rand van de oogkassen.

Probeer je onderste oogleden opwaarts te bewegen. oefen met je vingers zachte druk uit om de beweging van de ondertse oogleden te verhinderen.

Concentreer je op je onderoogleden, het is niet de bedoeling dat je je ogen probeert samen te knijpen, trek je huid ook niet naar beneden, en voor alle oefeningen telt, houd de overige gelaatspieren ontspannen. Wanneer je merkt dat tijdens de uitvoering kraaienpootjes worden geaccentueerd, span je spieren dan wat minder hard aan.

Oogkringspieren – buitenkant

Kraaienpootjes kun je tegengaan met de volgende oefening.

Plaats je wijsvingers van beide handen verticaal naast je buitenste ooghoeken.

Probeer je ogen samen te knijpen, met je vingers oefen je druk uit om de huid op haar plaats te houden. Wanneer je de contractie niet duidelijk voelt kun je je vingers wat dichter bij de ooghoeken plaatsen.

Oogkringspieren- bovenste oogleden.

Deze oefening verhindert het wegzakken van de bovenste oogleden.

Sluit je ogen, plaats de toppen van je wijsvingers op het midden van je bovenste oogleden.

Probeer je ogen te openen. oefen met je vingers een subtiele druk uit om het openen van je ogen te verhinderen.

Denk eraan dat je voorhoofd ontspannen moet blijven. concenreer je op de oefening.

Oogkringspieren – bovenste oogleden.

Verstevig je bovenste oogleden met de volgende oefening.

Sluit je ogen. Plaats je wijsvingers op het midden van je bovenste oogleden. Open nu je ogen, je wijsvingers bliven liggen en volgen de beweging. Je voelt nu de bovenrand van je oogkassen.

Probeer je ogen te sluiten door je bovenste oogleden naar beneden te bewegen. Hou met je wijsvingers de huid van je bovenste oogleden tegen de oogkas . Op die manier verhinder je het sluiten van je ogen.

Duw je wenkbrauwen niet naar boven want dat veroorzaakt rimpels in het voorhoofd.

Vergeet niet om jouw favoriete oog crème te gebruiken!

De huid rondom de ogen is heel anders dan de huid op je wangen, voorhoofd en kin. En heeft ook een andere verzorging nodig dan je gezichtshuid. De samenstelling van een gezichtscrème is veel intensiever dan een oog crème. Omdat de huid zó verschillend is vereist het andere ingrediënten.

In een goede oogverzorging zitten kalmerende en voedende eigenschappen die de dunne, kwetsbare huid met minimaal talg verzorgen en beschermen. Er zijn verschillende crèmes met een specifieke werking. Waar de ene crème op hydratatie werkt, kan een andere weer beter werken tegen kringen en wallen. In sommige gevallen worden twee crèmes geadviseerd, `s ochtends beschermend en tijdens de nacht herstellend en voedend.

oogbehandeling, Maria Galland.

Een behandeling gewijd aan de gevoelige huid rond de ogen om tekenen van veroudering en vermoeidheid te verminderen. Uitzonderlijk bewezen resultaten dankzij 100 % manuele lymfedrainage.

Na de eerste behandeling :

De oogcontour ziet er zichtbaar gladder uit

Tekenen van vermoeidheid lijken zichtbaar verminderd

De behandeling heeft een zichtbaar liftend effect

45 minuten

Ook beschikbaar als optie van 15 minuten als aanvulling op een gelaatsverzorging

Oogmodelage